Facturen rechtstreeks bezorgen in de Payconiq by Bancontact-app

De Payconiq by Bancontact-app is voor miljoenen Belgen een vertrouwde digitale betaalomgeving. Voortaan is het mogelijk voor bedrijven om betaalverzoeken rechtstreeks in de app te bezorgen. POM is de back-end technologie partner van dit project.

Facturen rechtstreeks in de Payconiq by Bancontact-app

100% veilig

Als je een factuur ontvangt in de Payconiq by Bancontact-app, kan je er 100% zeker van zijn dat het een legitiem betaalverzoek betreft.

Mobiel betalen

Betaalgegevens overnemen van de factuur is verleden tijd: alles is vooraf ingevuld in de app. De betaling moet alleen nog bevestigd worden.

Notificaties

Zodra een nieuw betaalverzoek beschikbaar is, ontvangt je een notificatie vanuit de Payconiq by Bancontact-app.

Facturen rechtstreeks bezorgen in de Payconiq by Bancontact-app

Oplossing tegen phishing en overvolle mailboxen

De voorbije jaren is phishing uitgegroeid tot een gigantisch probleem: vorig jaar werden meer dan 10 miljoen verdachte berichten gemeld aan Safeonweb, twee derde meer dan in 2022. De oplichters gaan ook steeds professioneler te werk: ze bootsen de lay-out van facturen nagenoeg perfect na. Factuurfraude komt helaas steeds meer voor.

Daarnaast duikt een ander fenomeen op: 1 op 4 Belgen mist regelmatig facturen en boetes omwille van een overvolle mailbox. Belangrijke mails worden moeilijk teruggevonden tussen alle spam en reclame. Bij millennials is deze trend bovendien nóg meer uitgesproken.

➜ Samen met Bancontact Payconiq Company stelt POM een revolutionaire oplossing voor om deze problematiek aan te pakken:

Eenmalige toestemming van de gebruiker

Gebruikers van de Payconiq by Bancontact-app kunnen eenmalig toestemming geven om facturen rechtstreeks in de Payconiq by Bancontact-app te ontvangen.

Betaalverzoeken van deelnemende bedrijven worden aangeboden in de Payconiq by Bancontact-app als er een match is met het e-mailadres of het gsm-nummer van de gebruiker.

De gebruiker is zo altijd 100% zeker dat het betaalverzoek legitiem is en kan dus met een gerust gemoed (Peace of Mind) betalen.

Eenmalige toestemming

Notificaties bij nieuwe betaaldocumenten

Zodra een nieuw betaalverzoek beschikbaar is, ontvangt de gebruiker een notificatie vanuit de Payconiq by Bancontact-app.

Notificaties bij nieuwe betaaldocumenten

Snel en veilig mobiel betalen

Vervolgens opent een POM-betaalpagina met de betaalgegevens van de factuur (bedrag, mededeling, begunstigde, vervaldag) en eventueel een link naar het document. De betaling kan makkelijk en snel uitgevoerd worden in de Payconiq by Bancontact-app.

Snel en veilig mobiel betalen

Ook voor jouw organisatie?

Sluit je aan bij de meer dan 600 innovatieve organisaties die reeds gebruik maken van deze nieuwe betaalnotificatiedienst.